Používání přírodních olejů v kosmetice

Používání přírodních olejů v kosmetice

Přinášíme vám seznam účinků rostlinných olejů, které se přidávají do kosmetických přípravků. Mnoho ingrediencí o kterých zde budeme mluvit, najdete na své zahradě, ve spíži, ledničce, v obchodě se zdravou výživou nebo v lékárně. Podívejme se tedy podrobněji, které ingredience můžeme použít při domácí výrobě kosmetických přípravků.

ROSTLINÉ OLEJE

Jsou extrahovány z ovoce, zeleniny, obilovin, ořechů nebo z různých semen. Používají se pro zvláčňující, hydratační a lubrikační vlastnosti. Dají se použít samostatně, ale také i v příměsi s různými bylinami. Používejte oleje, které jsou lisovány za studena. Nepoužívejte minerální oleje. Byly derivovány z ropy a jsou k pleti velmi nešetrné a nedodávají žádné výživné látky.

JOJOBOVÝ OLEJ

Získává se z pouštního jojobového keře a z technického hlediska se jedná o tekutý vosk. Výborně změkčuje a hydratuje pokožku i vlas, protože svým složením velmi blízce připomíná přirozený maz.
Je lehký, zvláčňující a obsahuje živiny, které prospívají pleti. Snadno se vstřebává, takže se hodí jako základ k jiným přísadám.

KOKOSOVÝ OLEJ

Získává se z plodů kokosové palmy. Chladí, a tak je vhodný pro citlivou nebo zanícenou pleť. Díky velkým molekulám se minimálně vstřebává do pleti a vlasů. V lidovém léčitelství se používá jako součást kondicionérů a jako hydratační olej.

LNĚNÝ OLEJ

Tento lehký olej pochází z rostlin pěstovaných v Kanadě. Velmi době se vstřebává, ale není tolik výživný jako některé jiné oleje. Může se používat jako základ pro esenciální oleje. Je vhodný pro všechny typy pleti.

MANDLOVÝ OLEJ

Je lehký, bez zápachu, bohatý na obsah proteinů, vitamínů a minerálů. Tento olej se hodí pro všechny typy pleti a vydrží velmi dlouho čerstvý.

OLEJ Z PŠENIČNÝCH KLÍČKŮ

Patří mezi výborné antioxidanty a konzervační látky. Obsahuje velký podíl vitamínů A,B,C,D, a ze všech olejů největší podíl vitamínu E. Tento olej se přidává do rostlinných přípravků v malém množství, aby se zlepšila celková kvalita vlasů i pleti.

OLIVOVÝ OLEJ

Získává se z plodů olivovníku. Obsahuje velké množství proteinů, minerálů a vitamínů. Vlasy výrazně zvláčňuje a dodává jim lesk, aniž by se mastily. Pleť vyživuje, stimuluje a změkčuje. Vitamín E působí antioxidačně.

RICINOVÝ OLEJ

Je lisován ze semen skočce obecného. Má výborné zvláčňující a lubrikační vlastnosti. Dobře se vstřebává. Má zklidňující účinky.

SEZAMOVÝ OLEJ

Patří mezi oblíbené univerzální oleje. Získává se ze sezamových semínek. Je velmi výživný a obsahuje velké množství minerálů, vitamínů, proteinů, lecitinu a aminokyselin. Využívá se pro hydratační schopnosti jako součást kondicionérů. Chrání před slunečním zářením. Nejnovější studie prokázaly, že sezamový olej má antibakteriální, protiplísňové a protizánětlivé vlastnosti a může hrát roli při potlačení rakovinového bujení.

SLUNEČNICOVÉ OLEJE

Získává se z nádherných rostlin slunečnic. Má zvláčňující účinky, obsahuje výživné vitamíny a minerály a lze ho použít na všechny typy pleti.

VITAMÍN E VE FORMĚ OLEJE

tento olej je výborným antioxidantem. Efektivně bojuje s volnými radikály a proto je výbornou konzervační látkou. Tento vitamín se umí zcela vstřebat do pokožky.

Přidat do:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Linkuj.cz!
  • vybrali.sme.sk

Autor: vlasová kosmetika | 18/03/2010 Kategorie: Přírodní kosmetika.

Komentáře

Žádné komentáře

Přidat komentář

* means field is required.

Jméno